måndag 19 oktober 2009

små små fotbollshuliganer?


Lilla sonen går i femte klass. Femmorna spelar fotboll mot sexorna på rasten. Under skoltid. Femmorna vinner. Kanske var de lite kaxiga över det. Kanske sa de något som retade sexorna. Kanske retade det sexorna bara att femmorna vann. Kanske räckte det i sig för att sexorna skulle klå upp fyra killar i femman varav en av dem var min son.

Min lilla son är, som de flesta av er redan vet, ganska lågmäld, duktig i skolan, mer intresserad av sport och böcker än att hänga med polarna och busa.... Han har inte tuppkam, är högljudd eller utmärker sig på något sätt. Han är en pojke.

Han och hans tre klasskompisar som är samma typ av pojkar som min fick regelrätt stryk, blev sparkade, har blåmärken och sår. En av dem tog de stryptag på.

Jag försöker nu bringa klarhet i om det här blivit polisanmält av skolan, har i skrivande stund inte fått svar. Jag har fått beskedet att mentorerna jobbar på det och att föräldrarna till de misshandlande barnen kontaktats. Jaha..?

Ska man bara ta det som "det är sånt som händer mellan grabbar" eller ska man skrika högt och dra i bromsen? När min stora son gick i den här skolan (ute i förorten) fick han stryk flera gånger. Han sa inget för att han var rädd att det bara skulle bli värre då. ......

Blir det det? Kommer min lilla son råka värre ut om det här blir anmält?

Ska han sluta spela fotboll?

Några rådde min stora son att tagga ner punkutstyrseln för att slippa bli slagen, ska min lilla son sluta spela fotboll.. eller framförallt vinna i fotboll?

Finns det något att göra mot våldet? Jag tycker att det känns som att hur man gör har man rumpan bak och måste vara på sin vakt hela tiden. Det spelar ingen roll om mitt barn är en som syns eller ej, stryk åker de på i alla fall uppenbarligen.

Jag inväntar reaktioner från skolan och agerar utifrån det. Fortsättning följer.

4 kommentarer:

ME sa...

Men asså... vafaaan???!!!!

Anonym sa...

Skrik högt och dra i bromsen! Visa att det inte är rätt! Var med om liknande med min lille son (5år) i våras. Han blev slagen, mordhotat, sparkad och spottad på dagligen av en jämnårig "kamrat". Jag drog i bromsarna så det skrek! Inte blev det bra, men bättre och framför allt visade jag min son att detta inte var ok. Jag visade att mamma är att lita på, att jag försvarar honom med näbbar och klor. Även om jag inte kan lösa alla hans problem så finns jag där. Krama om din lille från kusin Maaria...

Anonym sa...

Du ska polisanmäla, vänta inte på skolan. Det är aldrig ok med våld och defenetivt inte övervåld. Du och de andra vuxna måste visa att där gick gränsen. Nästa gång kan det gå så mycket värre, kanske för något annat barn. Kram Agneta

Pi sa...

Skrik, bråka, kontakta själv föräldrarna till de barn som slagits! Stort plåster och massa kramar till min fina gudson!!!!!
Om vi vet "var deras brevlåda bor..." kan vi ju alltid skicka förstärkning...jag vet en som styrketränat massor på sistone :-)
Skämt åsido, det är INTE ok! Agera!