fredag 4 september 2009

gratismatåk

Det började faktiskt redan i går kväll. Helt orutinerat drack jag en kopp kaffe kl 20.00 igår. Bra, Julia. Toppen. Bloggade, chattade, chattade, tvättade, blev upprörd och osäker över saker som jag tidigrae under dagen redan hanterat. Trodde jag. Nä. Kunde inte sova. For runt som en furie i sängen, somnade till drömde hemska mardrömmar, vaknade och hade en galen oro i kroppen. Katten bara sov och sov. Kattlyllo.

Jag försov mig såklart. För då hade ju koffeinet gått ur kroppen. Jag kan oxå tillägga att jag inte fattade att det var kaffet som ställde till det. Jag trodde på riktigt att något hemskt hade hänt mig. Det slog mig långt senare att det iinte var så. Det är inte så hemskt.

Nåväl, kastade mig ut sängen, råkade putta ner katten, drog med täcket och fastnade med ena foten och drösade ner på knä. Gjorde rätt ont. Sonen ringde (!!) från sitt sovrum till mitt och sa att vi skulle gå upp... Okej. Kaffet slut. Meh.. hur blev det såhär? Skrapade i hop lite pulverkaffe som nog sett bättre dagar. Ser att sonens ryggsäck är full med något, alltså verkligen sprängfull, och frågar med vad..? "Bröd." "Bröd? Vaddå bröd?" "Bröd" svarar sonen . Han är inne i en "fixa gratismatperiod". I fredags åt han middag i kyrkan vid Tanto, de lämnade ut pannakakor. I går var det Greenpeace tur, där friganer delar ut mat för att påvisa sin grej. Och så var det brödet. Han hade gått förbi en Kebabrestaurang som skulle stänga och sonen hade då frågat om de skulle slänga något. Ja, en säck med bröd. Så nu ligger det små påsar med bröd i vår frys. Secondhandkläder och gratismat. Bra tänk, sonen.

Sonen har inget busskort visar det sig när han precis ska gå. Springer med honom till tunnelbanan i flip flops och pyjamas för att köpa ett acesskort till honom. Automaten fungerar inte. De kan inte sälja något till honom i kuren heller, så jag säger åt honom att han får planka sig igenom denna fredag. Gratismat och gratisåk. Jag går hem igen i min schyssta outfit. Tänker få iväg ett nyhetsbrev lite snabbt som jag glömde att skicka ut i går. Och sen ta ett bad, jag är ju helt slut efter nattens mardrömmar.... Men nej, jag har inte det nya lösenordet hemma. Kan inte skicka nyhetsbrev. Snabbjäkla dusch, kasta mig i väg i bilen till jobbet, helt ofixad å blöt i håret. Poliser överallt, går knappt att ta sig fram till jobbet.. och absolut inte hitta nån parkering. Till slut så. Går för att handla på macken. Trampar i en nylagdasfaltklutt med finflipparna. Glömmer köpa mjölk till kaffet. Så nu ska jag gå och göra det nu i stället. För nu vänder det.

2 kommentarer:

Peter sa...

Alltså. Hur jävla dåligt det än kan bli kan det knappast bli värre än den här dagen.

JCMAS sa...

Dagen? Det där var ju bara morgonen.. ;)

Och vi fick ju gratis bröd-det är inte så dumt!