tisdag 28 februari 2012

Dagens session, Gilla läget.

Påminde mig om att jag ska ägna mig mindre åt att döma mig och mer åt att gilla läget, planera även det positiva (så att jag slipper få sura uppstötningar av att se min attgöralista), trösta mig när jag är ledsen, ta pauser, berömma mig när jag gör något bra, inse att mycket av det jag gör kräver ton av energi och kräver återhämtning, att det här inte kommer att vara för evigt (arbetslösheten).

Jag tror att de två viktigaste sakerna är att minska dömanden och öka självtröst.

Har jag sagt att min psykolog är helt grym, för övrigt? Det är hon. Jag är väldigt glad över att jag får fortsätta hos henne ett tag till. Att gå från 4 timmar terapi i veckan till noll hade bara inte funkat. Men från 16 timmar i månaden till 2 verkar ändå räcka hyfsat. Även om jag den senaste tiden hade önskat lite mer.

Nu inte döma, trots kommit i säng på tok försent. Gilla läget. Och det finns mycket att gilla. Varit massor med Kå, var på en grym releasefest igår med honom och Nova och nu är det dags för några sportlovsdagar med Lilla som kom hit idag. Och jag har förresten inte bara varit mycket med Kå, vi har dessutom haft det väldigt bra. Jag råkar ha världens bästa, snyggaste, sexigaste, snällaste- helt enkelt bästa pojkvän. Och när jag gick upp i morse medan han fortfarande sov, slog på radion och satte igång att baka frukostscones, då var det inte svårt att gilla läget.

Jag gillar läget.

2 kommentarer:

Ann sa...

Minska dömandet och öka trösten, hmm, det passade otroligt bra in kände jag. Har precis bloggat om tro. Och det här tror jag på. Stenhårt.

JCMAS sa...

Jag tror oxå på det. Även om det är svårt ibland. Jätte.