måndag 26 april 2010

Bloggbubbel

För mig är bloggen ett ställe att sortera mina tankar på, få ur mig en del av det som snurrar och dela med mig av det. Det har en annan effekt än när jag bara skriver för mig själv, det där som ingen får läsa. Här blir det en väg från hjärnan ut till tangenterna och vidare upp på skärmen och sedan ytterligare ett steg till publicering. Det ger lite distans som är bra.

I bloggbubblan har jag "lärt känna" andra som skriver så här, precis som jag. Jag följer några bloggar inom olika genrer. Det finns en där mycket är på skoj, smågalet och lite tufft mellan varven, men där det även blandas med högst tänkvärda saker. En annan läser jag för att texterna är så otroligt vackra, en man som har hand med orden, kan man säga.... En annan följer jag för för att jag känner igen mig och landar lite där. Ytterligare en annan för att det är person jag tycker så mycket om och det roar mig och värmer mig om vartannat att läsa den. Och så vidare.. jag har nämligen fallit för flera bloggar på sistone. :)

Jag vet inte varför Du läser min blogg, men jag hoppas att du gör det för att det ger dig något bra, eller att det är för att du tycker om mig, kanske roar det dig i bland, eller du känner igen dig ibland? Kanske kan ibland mina terapeutknep komma till nytta någon annanstans. Kanske värmer något ibland?

Det är svårt med balansen ibland, man läser runt och det händer att man kommenterar som om man känner varann , trots att man ju bara ser en liten, bråkdel av varann i en blogg.

Vissa tycker att jag är väldigt öppen om mitt liv, andra tycker att jag är alldeles för snål. Om man kokar ner det så ska det ju ändå handla om att jag skriver för min skull, så som det var när jag började blogga. Men det är inte alltid lätt och jag känner det som att ju mer det snurrar i bloggvärlden, desto svårare blir det för mig att förhålla mig till mina texter.

Det satt jag och tänkte på nu...och hur jag ska vara där, sann och för min skull på ett bra sätt.

En bra kväll och goda liv med lycka önskas härmed till mina vänner i bloggbubblan (extra mycket till de som varit arga, sjuka eller ledsna i dag i sina inlägg...) och till mina IRL vänner!

2 kommentarer:

Jenny sa...

Bloggvänner är icke att förakta!

JCMAS sa...

Verkligen inte!! Jag är så glad att ni finns!