torsdag 1 april 2010

Huvudbrytt

Lilla sonen har varit och klippt av sig det långa håret. Han blev såååå fiiiin! Han har skickat bild. Lilla sonen är hos pappa varannan vecka. Stora sonen har träffat sin pappa 4 ggr på över ett år. De har samma pappa. Lilla sonen vill inte förekomma på bloggen på bild eller med text särskilt mycket. Lilla sonen är bäst i klassen i alla ämnen.Lilla sonen kan hela Stockholms tunnelbanesystem utantill och hanväcker mig varje morgon han är här och han påminner min inneboende om hennes medicin varje morgon. Lilla sonen får så lite tid av min tid att mitt dåliga samvete troligen kommer få mig att åldras ett år i minuten.

I dag var jag med stora sonen på BUP. Och sen har jag haft den i särklass värsta eftermiddagen i mitt liv. Jag kaninte inte gå in på allt här och nu. Men en sak är klar, BUP kan inte ge oss något som ens påminner om hjälp. Hoppas de halkar på ett påskägg och får upp det i röven nån dag i helgen efter vad de lyckades åstadkomma för söndringar i min familj!

Allt var mörkt å eländigt och jag såg inget hopp, inget ljus... Sen börjar det glimma lite i mina kretsar och ideér och tips formateras runt mig och drar mig ur mörkret. Konkret hjälp kommer från en väns vän som jag aldrig ens har träffat. Min terapeut tipsar om en stiftelse jag inte visste fanns, trots att den ligger ett par hundra meter från där jag bor. Nu är jag rörd av människors godhet. Och fascineras äver det faktum att hjälp kommer, inte från systemet, utan från vanliga empatiska, kloka människor. I detta är dessutom en av dem någon jag aldrig ens träffat, men som gjort den resan stora sonen är på väg in i.

Jag böjer mig i ödmjukhet över människans godhet.

Förresten, om någon vill ha ett bra tips om ett ställe att hänga på så kan jag rekommendera mitt huvud när jag tänker tankar för att må bra och/eller skjuta i från mig det som är jobbigt. I mitt huvud innan jag ska sova, te x så byggs det tillexempel de schysstaste våningar du kan tänka dig. Med plats för alla. Tonåringar och kärlekar och vänner. I mitt huvud får jag vara med min kärlek och alla barn är glada och våningen full och vi har både städare och chaufför. Jag driver oxå ett feelgood ställe där man kan yoga, träna, simma och där det finns ett schysst bibliotek. Här finns glada pensionärer som hjälper kids i alla åldrar med sina läxor. Här finns café och bageri. Vegetariskt mat, kravmärkt mat, säsongens grönsaker och frukt, nybakat bröd utan vetemjöl och en massa annat bra.

Så är det i mitt huvud. När jag inte är på semester i huvudet, förstås. För då är jag och surfar på något schysst ställe, helt i symbios med havet.

Så, mitt huvud är ibland det allra bästa stället att vara på.

3 kommentarer:

Parksoffan sa...

A Beautiful Mind.(Och filmen då,Bästa!)

Benu sa...

Det verkar som ett schysst ställe. Får man plats?

//Benu

Anonym sa...

Jag simmar gärna några längder på ditt feelgoodställe!