onsdag 10 mars 2010

40 cm, del fyra


Nu är det nog sista delen i 40 cm-bloggandet.

Sen får det bli nåt annat, även om det verkar som att det kommer att rulla in mer stuff att skriva om med detta med försäkringsbolag etc. Det har redan börjat. Försäkringsbolaget. Hyrbilsföretaget. Suck. Jag ringde till Toyota för att snacka med dem lite. Om vad som hänt, om det är något särskilt att tänka på då jag prenumerarade på bilen. Japp, då är det inte som vanligt serrni. Verkar klart fördelaktigt för mig, men det här hade försäkringsbolaget ingen som helst koll på. Jag kan oxå få ha en bil gratis från Toyota, inte som nu när jag betalar 25% av hyrpriset samt även vägtullar trots att jag hyrt en miljöbil.

Det är en märklig lag... Hyrbilar är inte tullbefriade även om de är miljöbilar... Men varför inte då? Är det inte för att man vill att folk ska köra miljövänligt i stan som man bjussar på tullarna..? Förstår inte riktigt. En annan sak som jag inte förstår är varför i hela fridens namn biluthyrningen, som ligger på Åsogatan på söder (OBS!) hyr ut en bil till mig med dubbdäck!!! Men ja, vad bra! Så nu har jag tillbringat en stund på stan irrandes efter alternativ väg i stället för Hornsgatan. Vi är inte i fjällen, hallå-vad sjutton ska jag med dubbdäck till??

Och så har jag och stora sonen varit på skroten och hämtat saker ur bilen... Vilket egentligen var vad det här inlägget skulle handla om. Tjaaa.. se bild... Stora sonen tyckte inte det var så farligt alls. "jag trodde typ att det inte skulle va nåt kvar av bilen ju". Själv blev jag lite skakis igen ska erkännas. Eller faktiskt ganska mycket. Killen på skroten sa "Vi blir glada när de kommer in så här kvaddade, för då vet vi att de inte kommer att försöka laga dem" Kul att nån blev glad på kuppen!

Stora sonen var helt oförstående och tyckte mest synd om sig själv som måste plugga fysik i dag.

Och så åkte vi och köpte en ny dammsugare som förhoppningsvis ska funka bra på råttpluppar och annat skräp.

Livet knatar på dårå.

4 kommentarer:

Parksoffan sa...

Herre jävlar!

Jag blir ju lite nyfiken på hur det kändes när airbagen löste ut?

Om du kommer ihåg vill säga? ;)

PIa sa...

Usch och fy vilken otäck bild! Du har då verkligen haft änglavakt! TACK gode änglar för det! Att taket skulle vara av/borta går ju dock inte att se på bilden, men det ju tillräckligt illa ändå.
En bra sak ändå...NY dammsugare, hurra! Jag kommer snart igen...Kram!

JCMAS sa...

S: Vet du.. den löste inte ut faktiskt. Märkligt, va?

Pi: Du behöver nog glasögon, dessvärre. Taket är liksom bara lite tillbakalagt för att det inte ska typ snöa in i bilen så mkt.

Men du får komma och dammsuga anyday!

Anonym sa...

Väldigt märkligt..!

/ S